Senioren Trefpunt feestelijk geopend

Een plek om je ‘op te laden’
Senioren Trefpunt feestelijk geopend

Op 19 februari 2020 is de nieuwe accommodatie voor senioren in het centrum van Best, het vroegere Rode Kruisgebouw aan de Molenveste, officieel geopend. In een geanimeerde stemming onder de aanwezigen overhandigde Gerrit Zwep namens het Rode Kruis de sleutels aan Frans den Dekker van de Seniorenraad. Wethouder Wilma van der Rijt onthulde de naam: “Senioren Trefpunt”, bedacht door Yvonne van Hak, als beste uit 99 inzendingen. Die naam zegt precies wat het gebouw wil zijn: een plek van ontmoeting voor alle senioren in Best. De wethouder benadrukte hoe in deze tijd van langer thuis blijven wonen en van verwachte zelfwerkzaamheid het samen zijn en samen doen voor senioren steeds belangrijker wordt. Zij prees de vele mensen in Best die zich als vrijwilliger inzetten om dit mogelijk te maken.

Volop activiteiten
Het is er nu elke dag al een drukte van belang: er wordt in het Senioren Trefpunt geschilderd en gecomputerd, gekiend en koersbal gespeeld, kaarten gemaakt en vergaderd, geheugen getraind en er zijn mensen bezig met het uitvlooien van hun stamboom. Dat gebeurt allemaal in groepsverband, veelal door club¬leden van PVGE of KBO. Maar ook alle niet-leden zijn welkom om een kijkje te nemen, eens mee te doen, aan te schuiven aan een tafeltje of aan de bar, een kopje koffie te drinken of zomaar wat te praten met wie er zijn. Er zijn vrije inlopen op de woensdagochtend, de dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Dit Trefpunt is echt een plek ‘om je op te laden’. Ook andere verenigingen of groepen senioren kunnen gebruik maken van Senioren Trefpunt voor hun vaste of eenmalige activiteiten; vooral ‘s avonds en in het weekend is er nog veel ruimte in de agenda.

Gezellig honk
Onder leiding van Sjef van Gastel heeft een groepje enthousiaste vrijwilligers wekenlang de handen uit de mouw gestoken om van deze accommodatie een prettig en gezellig honk te maken. Naast de bouwtechnische verbeteringen van vloer, kasten en elektriciteit die zijn aan gebracht, hangen de muren in de zaal vol met mooie schilderijen, staan er vaak vaasjes bloemen op de tafeltjes, heeft men uitzicht op een klein palmentuintje en is er een vitrine vol kunstig houtsnij- en beeldhouwwerk. En aan de bar krijg je een kopje koffie/thee al voor één euro. Verder is er nog een zaaltje voor de kleinere clubs en vergaderingen en een opbergruimte voor materialen. Voorzitter Frans den Dekker van de Seniorenraad prees alle vrijwilligers voor hun energieke inzet, zette Sjef en Francien van Gastel in ‘t zonnetje en in de bloemen en bedankte de gemeente en woningcorporatie Thuis voor de perfecte samenwerking. Voor de activiteitenagenda en nog meer informatie: bel 06-83214814.