Muziek en Dementie

 

 

 

B.O.S. ( Best, Oirschot, Son & Breugel )

Muziek en Dementie

Woensdagavond 27 februari 2019 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 27 februari 2019 is er in het Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “  Muziek en Dementie “. Het is voor velen bekend dat muziek een positieve invloed heeft op de stemming en dat muziek lang bewaard blijft wanneer iemand achteruit gaat door dementie. Het is ook een manier om contact te maken. Naar aanleiding van de muziek kommen vaak allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Op welke manier kun je hier voor je verwante met dementie gebruik van maken? Wat kan muziektherapie bijdragen in de zorg voor de naaste? Vanavond is onze gast Evelien Mescher, muziektherapeut en initiatiefnemer van “Miracles of music”. Zij zal met ons in gesprek gaan over muziek en de waarde daarvan voor mensen met dementie. Daarbij maakt ze gebruik van voorbeelden uit de praktijk.

Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot,  is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en ( gratis ) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie.

Voor inlichtingen: Jan Verbeek (  0641546859 ) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio  de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.