Presentatie medische aandoeningen en de ouder wordende mens

 

Informatiemiddag in de Prinsenhof

“Help, wat moet ik doen?”

De ouder wordende mens en zijn mogelijke medische aandoeningen

We hebben veel geduld moeten beoefenen, maar eindelijk mag het weer en we pakken graag de draad weer op, ook met het organiseren van onze regelmatige informatiebijeenkomsten.

Op woensdag 27 oktober nodigen we iedereen, ongeacht leeftijd, uit voor een informatiebijenkomst over wat u het beste kunt doen als zich een acuut gezondheidsprobleem voordoet bij een oudere persoon in uw directe omgeving. Weten wat u moet doen dus als iemand ineens te maken krijgt met hartproblemen, of met een TIA of verwond raakt bij een val, dat is het thema van deze middag en het spreekt vanzelf dat dit voor iedereen uitermate belangrijk kan zijn, soms zelfs levensreddend.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het  Gehandicapten Platform Best samen met de SeniorenRaadBest, waarin zoals bekend de Bestse seniorenverenigingen KBO Best en PVGE Best intensief samenwerken.

Hennie van de Loo, actief lid van de EHBO afdeling Best, zal op deze middag een overzicht geven van mogelijke plotseling opkomende medische problemen thuis of onderweg. Het gaat vooral ook om de herkenning van het probleem en wat personen in de omgeving het beste als eerste kunnen doen. Belangrijk is dan ook om te weten wat u als hulpverlener vooral ook niet moet doen!
Jan Ackermans, oud huisarts, zal in voorkomende gevallen extra aanwijzingen geven en ingaan op medische vragen. EHBO_Ouderen_workshop.pdf
Tijdens de pauze wordt u in de gelegenheid gesteld om schriftelijk vragen in te dienen die dan na de pauze door de inleiders zullen worden beantwoord.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op woensdag 27 oktober in de Prinsenhof, Hoofdstraat 43. Er is een ringleiding voor slechthorenden in de zaal aanwezig! Tijd: 14.00 – 16.00 uur. De entreekosten zijn € 2,00, inclusief de aangeboden koffie of thee  vóór aanvang en tijdens de pauze.

Wij hopen zeer dat Corona niet opnieuw roet in het eten zal gooien en dat we u op deze middag zullen mogen verwelkomen vanaf 13.30 uur.

Vanzelfsprekend zal deze bijeenkomst georganiseerd worden volgens de dan geldende coronaregels.”

Namens het Gehandicapten Platform Best en de SeniorenRaadBest