‘Kan/mag ik nog wel autorijden met ….?’

Vanavond, woensdag 5 juni om 19.00 uur in Prinsenhof

 

Thema-avond ‘Kan/mag ik nog wel autorijden met ….?’

Je hoort soms: “Als je iets gaat mankeren komt er gedoe met het CBR om je rijbewijs te kunnen behouden.” Frustrerend om een belangrijk deel van je mobiliteit kwijt te raken. Om maar te zwijgen over een omgeving die vindt dat jij eigenlijk niet meer zou kunnen autorijden. Weten we eigenlijk hoe het precies zit? Wat als je ietsje minder kunt zien, maar nog wel net genoeg? Hoe zit het als iemand een been of arm mist? Of een herseninfarct heeft gehad of af en toe niet meer weet waar hij is?

Toch in de auto

Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden – soms met bepaalde aanpassingen – om toch rijdend door het leven te gaan. En/of mobiel te blijven, ook al kun je niet meer (zelf) autorijden. We willen immers allemaal zo lang mogelijk gewoon mee kunnen doen?
Daarom organiseren SeniorenRaadBest en GPB, in samenwerking met VVN, vanavond een thema-avond over dit onderwerp in Prinsenhof.

Er komen 4 sprekers: iemand van VVN, iemand van expertisecentrum Visio die iets gaat vertellen over de mogelijkheden om auto te rijden/ reizen met een visuele beperking en rijschoolhouder Rudy van Esch neemt ons uitgebreid mee in zijn leservaringen met mensen die een beperking hebben en toch willen (blijven) autorijden. Ook ervaringsdeskundige Greetje Suetens komt met haar eigen verhaal aan het woord. De avond wordt geleid door Jan Ackermans, oud-huisarts. Hij beschikt over een ruime ervaring rond dit thema.

Wanneer: Woensdag 5 juni 2024
Waar: Prinsenhof
Hoe laat: Zaal open om 18.30 u. Aanvang 19.00 u.
Entree: Voor €2,- is er koffie/thee bij binnenkomst en in de pauze