23 november: Informatiebijeenkomst over voeding voor senioren en voedingssupplementen

"Wat is nu gezonde voeding voor senioren? En hebben voedingssupplementen zin?" 

Deze en vele andere vragen over voeding zullen aan de orde komen tijdens een bijzondere Informatiebijeenkomst van de SeniorenRaadBest op donderdag 23 november van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Prinsenhof.

Inleider bij deze bijeenkomst is prof. dr. ir. Lisette de Groot, hoogleraar Voeding van de Oudere Mens aan de Universiteit van Wageningen. Ook is ze ambassadeur van Active Ageing Nederland. In die functies is zij betrokken bij onderzoek naar hoe voeding, gecombineerd met een gezonde levensstijl, die onze verouderingsprocessen kunnen vertragen. Denk hierbij aan osteoporose (botontkalking), sarcopenie (afname van spierkracht en spiermassa), cognitieve achteruitgang (afname concentratie en geheugen) en verminderde eetlust. Hoe kunt u deze processen met uw voeding beïnvloeden?  

Na de inleiding door prof. De Groot kunt u in de pauze vragen stellen over wat naar voren is gebracht, en over alles wat met gezonde en ongezonde voeding te maken heeft. Ook met wat u altijd al had willen weten. Alle vragen worden verzameld en aan een panel voorgelegd.  In het panel zal naast de inleider ook mevr. Suzanne Blom deelnemen, diëtiste uit Best, bekend bij de deelnemers van het net afgesloten TOM project. Ook Jan Ackermans, oud-huisarts uit Best, zal meedoen en de paneldiscussie in goede banen leiden.

De entree is zoals gebruikelijk slechts € 2, - en dat is zelfs inclusief de koffie.

Het belooft een bijzonder interessante middag te worden. Direct in de agenda noteren dus!