Gezellige Inloopmiddagen en –ochtenden in het Senioren Trefpunt vanaf 1 september 2021

 

Vanaf 1 september zijn ze er weer: de Inloopmiddagen en -ochtenden in wat vroeger het Rode Kruisgebouw heette, en nu het Senioren Trefpunt. Het zijn als vanouds gezellige bijeenkomsten voor senioren, waarop iedereen welkom is die er even uit wil om anderen te ontmoeten. Om een kopje koffie te drinken, bij te praten of om aan een of meer activiteiten mee te doen die er op de verschillende dagen in de week worden gehouden. Zo kun je  meedoen met bijvoorbeeld rikken, rummikuppen, jokeren, ganzenborden, tekeningen inkleuren, sjoelbakken, koersballen, enz.., afhankelijk van op welke dag je komt. Maar het belangrijkste is de gezelligheid met elkaar. Gemiddeld doen er per keer zo’n 15 tot 20 mensen mee.

Al meer dan 25 jaar
De Inloopbijeenkomsten worden verzorgd door een groepje dames, o.a. Jo de Bresser, Riet van Krieken, Lian de Bresser, Marja van den Broek, Gerrie Linssen en Aartje van den Ham. De meesten van hen doen dat al meer dan 25 jaar als vrijwilliger bij de sociale activiteiten van het Rode Kruis. Nu doen ze het onder de vlag van de KBO, PVGE en Seniorenraad onder het motto ‘gezelligheid is troef’.

Voorwaarde om mee te doen is wel dat u gevaccineerd bent tegen corona óf een recente negatieve test kunt laten zien. De twee lokalen van het Trefpunt zelf zijn volkomen coronaproof: Beheerder Sjef van Gastel heeft dit jaar nog gezorgd voor een optimale ventilatie en als beheerder van het Trefpunt zorgt hij er ook voor dat alles klaar staat en de deelnemers niets te kortkomen wat betreft koffie, thee, koekjes, etc.

Van dag tot dag:
>   Op elke dinsdagmiddag is er spelbegeleiding voor slechthorenden van 13:30 uur tot 16:00 uur onder leiding van Aartje v.d.Ham en Nel Dijstelbloem. Er wordt dan gerikt, gejokerd en gerummikupt.

>  Op elke woensdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur is er inloop van 10:00 uur tot 12:00 uur voor mensen die komen voor koffie en een praatje met elkaar. De koffie wordt elke week door een andere vrijwilliger geschonken.

>   Elke woensdagmiddag is er ook inloop met koffie van 13:30 uur tot 16:30 uur voor mensen die dan o.a. bezig gaan met kaarten en enkelen ook met handwerken onder wisselende leiding van Jo de Bresser en Gerrie Linssen, maar ook van Ad, Annie, Ingrid en Marijke.

>  Op elke donderdagochtend is het vaste prik: koersbal van 09:30 uur tot 12:00 uur, het balspel dat veel op jeu de boules lijkt, maar binnen wordt gespeeld en wat minder inspannend is, maar wel heel ontspannend. Deze ochtenden worden geleid door Sjef Oppers, geassisteerd door Riet van Krieken en Lian de Bresser.

>   Ook op elke donderdagmiddag is er spelbegeleiding. Onder leiding van Aartje v.d. Ham en Nel Dijstelbloem wordt er gejokerd, gerikt en gerummikupt.

>   Elke 1e en 3e vrijdagmiddag in de maand is het kienmiddag, van 14:00 uur tot 16:00 uur. Iedereen is welkom. Deze gezellige activiteit wordt geleid door Marja v.d. Broek, Jo de Bresser en Sjan van de Loo.

Wip eens binnen
Op al deze inloopmiddagen en -ochtenden is iedereen welkom. Aarzel niet om zo maar eens binnen te lopen (ingang via Molenveste) om te kijken of het iets voor u is. Om van tevoren iets meer te weten te komen kunt u de Trefpuntbeheerder Sjef van Gastel bellen (06-83214814) die u eventueel kan doorverbinden met de desbetreffende contactpersoon. Het belangrijkste van alle inloopbijeenkomsten is de gezelligheid en het samen bezig zijn. En hoe zit het met het vervoer? Dat wordt onderling geregeld. Sommige groepjes hebben een of meer vaste chauffeurs die de mensen thuis ophalen die dat graag willen.

 

Muziekmiddag op zondag?
Op de zondagmiddag was er tot voor enkele jaren ook eens in de maand een muziekmiddag, waarop steeds een muzikant zorgde voor een geanimeerde sfeer, en er werd ook vaak gedanst. Deze muzikale zondagmiddagen willen wij graag nieuw leven inblazen. Het zoeken is naar iemand die dit op zich wil nemen en contacten heeft met muzikanten.