Wonen op z’n Best

 


Comfortabel
& veilig blijvenwonen in uweigen woning

 

Comfortabel en veilig blijven wonen in uw eigen omgeving.

U woont nog steeds met plezier in uw huis en in uw buurt. En het liefst wilt u daar zolang mogelijk  blijven wonen. Veilig en comfortabel. Ook als u al wat ouder wordt en er beperkingen komen. Neemt u uw huis eens kritisch onder de loep. Kunt u wel veilig en verantwoord maar vooral ook onbezorgd blijven wonen in uw huis, ook als lichamelijke beperkingen zich manifesteren in meer of mindere mate?

Informatiebijeenkomsten
Wonen op z’n Best organiseert vanuit de  SeniorenRaadBest regelmatig een workshop over dit thema. In een bijeenkomst van een ochtend of een middag krijgt u informatie en concrete tips over wat u kunt doen om comfortabel in uw huis te blijven wonen.

  • Waar zijn er obstakels in uw huis?
  • Hoe pak je die aan?
  • Wat voor materialen en welke hulpmiddelen zijn er?
  • Welke ondersteuning kunt u krijgen?

Wilt u informatie over een workshop of contact met een woonadviseur? KLIK HIER voor een aanmeldformulier 

“Bij de voordeur
hangt nu een
videofoon,
zodat ik kan zien
wie er staat.
Dat geeft een
veilig gevoel.

 

Huistest
Het meest eenvoudige en snelle resultaat bereikt u door een digitale huistest te doen. U beantwoordt  26 vragen en vult de overige gegevens in, dan krijgt u meteen het resultaat inclusief advies  naar uw keuze per e-mail , of per brief thuisgestuurd of u  kunt direct zelf het resultaat uitprinten. KLIK HIER voor de digitale huistest

De tweede manier is een gratis advies bij u thuis door een deskundige daartoe opgeleide woonadviseur van Wonen op z’n Best.  Hij/zij loopt als het ware met u door uw huis om advies te geven. U weet dan precies wat u aan uw huis kunt verbeteren om nu maar ook later onbezorgd en veilig te kunnen wonen. Zij schakelen desnoods ook andere deskundigen in zoals bijvoorbeeld een ergotherapeut om uw woongenot te optimaliseren. In Best wordt de woonscan gratis aangeboden door Wonen op z’n Best.
KLIK HIER voor een aanmeldformulier voor een gratis woonscan! of bel ons even.

 

“Wij vonden het tijd
het ligbad te vervangen
door een inloopdouche
Zo zijn we op
de toekomst voorbereid”.

 

 

U wilt zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Ook de overheid stimuleert u dat te doen en legt daarbij steeds meer de verantwoordelijkheid bij uzelf. Maar lang niet alles is even gemakkelijk zelf te regelen en niet altijd kunt u terugvallen op iemand uit uw omgeving voor hulp.
Daarom is er Wonen op z’n Best. Wij kijken naar uw individuele situatie en vinden voor u de hulp die u nodig heeft. Wij informeren u, desgewenst, over lokale partijen of vrijwilligers die u professioneel van dienst kunnen zijn.


Huurhuis
Huurt u een huis, ga dan eens kijken op de website van uw woningcorporatie. Daar vindt u aanvullende informatie over de mogelijkheden van woningaanpassingen.

Woningstichting ’thuis :  
KLIK HIER voor “Zelf woning aanpassen”
 of HIER voor “Oppluspakket”

Woonbedrijf: 
KLIK HIER voor “Woningaanpassing”

Servicepunt voor al uw vragen
Heeft uw vragen of wilt u een afspraak maken?
Telefoon: 06-14627964
E-mail: wonenopzijnbest@seniorenraadbest.nl