Medische aandoeningen en de ouder wordende mens

Het Gehandicapten Platform Best en de SeniorenRaadBest organiseren deze Themamiddag gezamenlijk op donderdag 26 maart. Hennie van de Loo, actief lid van de EHBO afdeling Best, geeft dan een overzicht van plotseling opkomende medische aandoeningen bij senioren thuis of onderweg. Het gaat dan met name om de herkenning van het probleem, het inroepen van hulp,  en mogelijk ook het geven van eerste hulp.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan hartproblemen of een TIA, maar ook aan verwondingen door valpartijen zoals botbreuken. Belangrijk is te weten wat u als hulpverlener kan doen en vooral ook wat u niet moet doen!
Jan Ackermans, oud huisarts, zal in voorkomende gevallen extra aanwijzingen geven en ingaan op medische vragen. Tijdens de pauze wordt u in de gelegenheid gesteld schriftelijk vragen in te dienen, die aan het eind van de middag door de inleiders zullen worden beantwoord. De themamiddag wordt gehouden in de Prinsenhof, Hoofdstraat 43. Er is een ringleiding voor slechthorenden in de zaal aanwezig! Tijd: 14.00 – 1600 uur. Entreekosten € 2,00, inclusief koffie of thee bij aanvang en pauze. Vanaf 13.30 uur willen wij u graag verwelkomen Kom op tijd, want vol is vol!