Themabijeenkomst: “De cholesterol maffia”

Zin en onzin over cholesterol.
Op donderdagmiddag 11 april van 14.00 uur tot 16.00 uur organiseert de SeniorenRaadBest weer een interessante themabijeenkomst. Deze keer gaat het over het veelvuldig gebruik van cholesterol verlagende middelen.
Met als voorbeeld zijn verhaal over de cholesterolmaffia wil de heer Ekering (huisarts in ruste) aantonen dat de hele farmaceutische industrie indrukwekkende verschijnselen vertoont die passen bij het gedrag van maffiosi. Dit verhaal geldt dus ook voor bijvoorbeeld psychofarmaca, pijnstillers etc. Uitzonderingen zijn er gelukkig ook, bijvoorbeeld medicijnen bij suikerziekte.
Zijn we ons er altijd van bewust waarom we welke medicijnen slikken? Realiseren we ons wel dat veel medicijnen slechts een beperkt werkzaam effect hebben? Of soms zelfs helemaal niet? Wat weten we van de bijwerkingen? Leven we door de medicatie langer en/of met meer plezier? Durven we wel altijd kritische vragen te stellen aan onze huisarts?
Deze middag krijgt u geen gerichte medische adviezen, daarvoor moet u bij uw huisarts zijn, maar u krijgt wel richtlijnen voor oplettendheid en welke vragen u mogelijk kunt stellen. Entree is € 2, – inclusief koffie/ thee.